Doa Pencerah Wajah

Posted by Ahmadul Hakim On 8:07 AM 33 comments
Doa penyeri , pemanis dan pengasih wajah / muka surah nabi yusuf. Doa kecantikan untuk menaikan seri wajah atau muka daripada surah nabi yusuf.

*Tips mendapat pendapatan online tanpa modal. KLIK SINI*


Bagi sesiapa yang mengkehendaki supaya muka atau wajah nya berseri perlulah ia membaca surah Yusuf Ayat 4 (sebaik baiknya selepas solat)


                                       
Maksud Surah Yusuf Ayat 4;
(ingatlah peristiwa) ketika Nabi Yusuf berkata kepada bapanya: “Wahai ayahku! Sesungguhnya Aku mimpi melihat sebelas bintang dan matahari serta bulan; Aku melihat mereka tunduk memberi hormat kepadaku“
Doa Penyeri, Pemanis dan Pengasih Surah Nabi Yusuf

Setelah membaca surah teruskan dengan membaca keratan ayat dalam surah Thaahaa ayat 39.


Maksudnya: dan Aku telah tanamkan dari kemurahanKu perasaan kasih sayang orang terhadapmu; dan supaya Engkau dibela dan dipelihara Dengan pengawasanKu.

Caranya:
1. Dibaca 3 kali kemudian sapu ke muka wajah.
2. Amalan ini juga sesuai bagi mereka yang berat jodoh.

Peringatan
Jangan membaca tanpa memisahkan ayat tersebut. Surah Yusuf ayat 4 dibaca sehingga selesai, kemudian berhenti sebentar dan teruskan membaca keratan surah Thaahaa ayat 39. Jangan disambungkan terus dengan bacaan surah Yusuf tadi.
Gunakan doa penyeri pemanis dan pengasih wajah surah nabi yusuf ini dengan niat yang baik terutama untuk isteri yang ingin suaminya menyayanginya lebih lagi.

Untuk doa pelembut hati dan pengasih pula, lakukan langkah-langkah di bawah.

1. Amalkan surah Thaha. Ayat 1-6 baca dan amalkan untuk melembutkan hati.
2. Bacalah: Ya Rahman Ya Rahim (100 kali) sebagai wirid selesai solat untuk doa pengasih.

Amalan penyeri wajah samada untuk lelaki atau perempuan petuanya adalah seperti berikut:-

1. Pada hari selasa tepat jam 12 tengah malam ambil segelas air mineral atau air masak
2. Bekaskan di dalam cawan jangan tutup air itu dan selawat sebanyak 10 kali letakkan di luar rumah cari tempat yang sesuai supaya mudah terkena embun.
3. Ambil air itu setelah lepas solat subuh, baca Bismilah 7 kali dan minum air itu dantinggalkan suku gelas untuk sapu di muka buat tiap-tiap hari pagi, kesan akan dirasai jika diamalkan dalam masa 7 hari amalkannya selalu sehingga wajah kelihatan berseri seri.

*Tips mendapat pendapatan online tanpa modal. KLIK SINI*

Untuk menjadikan kekasih hati kita / isteri menjadi setia, lakukan kaedah di bawah.


Maka berperanglah kamu pada jalan Allah, tidaklah kamu dibebani melainkan dengan kewajiban kamu sendiri. Kobarkanlah semangat para mukmin (untuk berperang). Mudah-mudahan Allah menolak serangan orang-orang yang kafir itu. Allah amat besar kekuatan dan amat keras siksaan(Nya).Sesuai dengan nama surahnya iaitu An Nisa artinya wanita maka khasiat ayat ini adalah untuk menarik perhatian para wanita khususnya calon isteri agar tetap setia. Caranya adalah bacalah ayat diatas sebanyak 41 kali dalam keadaan berwudhu lalu ditiupkan pada makanan tersebut dihidangkan pada wanita yang dituju. Insya-Allah pada jiwa wanita tersebut timbul rasa cinta dan kasih sayang kepada Anda.


33 comments:

 1. Ari slase tu cmne ye..ari ni ari senin 12 mlm kang ari slase or ari ni ari slase 12 kang ari rabu?

  ReplyDelete
 2. dalil nya mana gan?
  hal yang membolehkan atau paling tidak membaca surat ini bisa bgitu?

  ReplyDelete
 3. Sebenarnya surah terkuat adalah surah Muhammad kalau kamu tahu.... lebih kuat dari surah yusof////

  ReplyDelete
 4. Mohon ijin untuk mengamalkannya

  ReplyDelete
 5. Setiap ayat dlm al-qur'an pny manfaat yg luar biasa maka Bacalah.
  Salam dari http://irwansulis.blogspot.com

  ReplyDelete
 6. Saya pulangkan apa sahaja yang saya ambil daripada tuan/puan dan kepunyaan tuan/puan yang ada pada diri saya dan keluarga saya. Saya ambil yang haq sahaja dari tuan dulu kini dan akan datang

  ReplyDelete
 7. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 8. Saya pulangkan apa sahaja yang saya ambil daripada tuan/puan dan kepunyaan tuan/puan yang ada pada diri saya dan keluarga saya. Saya ambil yang haq sahaja dari tuan dulu kini dan akan datang

  ReplyDelete
 9. Saya pulangkan apa sahaja yang saya ambil daripada tuan/puan dan kepunyaan tuan/puan yang ada pada diri saya dan keluarga saya. Saya ambil yang haq sahaja dari tuan dulu kini dan akan datang.

  ReplyDelete
 10. . Saya pulangkan apa sahaja yang saya ambil daripada tuan/puan dan kepunyaan tuan/puan yang ada pada diri saya dan keluarga saya. Saya ambil yang haq sahaja dari tuan dulu kini dan akan datang.

  ReplyDelete
 11. Saya pulangkan apa sahaja yang saya ambil daripada tuan/puan dan kepunyaan tuan/puan yang ada pada diri saya dan keluarga saya.Saya ambil yang haq sahaja dari tuan dulu kini dan akan datang.

  ReplyDelete
 12. Saya pulangkan apa sahaja yang saya ambil daripada tuan/puan dan kepunyaan tuan/puan yang ada pada diri saya, isteri/ suami saya dan anak anak saya. Saya ambil yg haq semata mata dari tuan/puan dulu kini dan akan datang.

  ReplyDelete
 13. Saya pulangkan apa sahaja yang saya ambil daripada tuan/puan dan kepunyaan tuan/puan yang ada pada diri saya dan keluarga saya. Saya ambil yang haq sahaja dari tuan dulu kini dan akan datang.

  ReplyDelete
 14. Saya pulangkan apa sahaja yang saya ambil daripada tuan/puan dan kepunyaan tuan/puan yang ada pada diri saya dan keluarga saya. Saya ambil yang haq sahaja dari tuan dulu kini dan akan datang.

  ReplyDelete
 15. Saya pulangkan apa sahaja yang saya ambil daripada tuan/puan dan kepunyaan tuan/puan yang ada pada diri saya dan keluarga saya. Saya ambil yang haq sahaja dari tuan dulu kini dan akan datang.

  ReplyDelete
 16. assalamualaikum..bley sy tnya..adakah berkesan diamalkan ayat dr surah yusuf ini pada mereka yg terkena gangguan jin dan sbgainya..tq

  ReplyDelete
 17. Saya pulangkan apa sahaja yang saya ambil daripada tuan/puan dan kepunyaan tuan/puan yang ada pada diri saya dan keluarga saya. Saya ambil yang haq sahaja dari tuan dulu kini dan akan datang

  ReplyDelete
 18. Saya pulangkan apa sahaja yang saya ambil daripada tuan/puan dan kepunyaan tuan/puan yang ada pada diri saya dan keluarga saya. Saya ambil yang haq sahaja dari tuan dulu kini dan akan datang

  ReplyDelete
 19. Salam.

  Saya pulangkan apa sahaja yang saya ambil daripada tuan/puan dan kepunyaan tuan/puan yang ada pada diri saya dan keluarga saya.

  ReplyDelete
 20. Assalamualaikum. Saya pulangkan apa sahaja yang saya ambil daripada tuan/puan dan kepunyaan tuan/puan yang ada pada diri saya dan keluarga saya. Saya ambil yang haq sahaja dari tuan dulu kini dan akan datang.

  ReplyDelete
 21. Sekarang saya pulangkan apa sahaja yang saya ambil daripada awak dan kepunyaan awak yang ada pada diri saya.apa sahaja yang saya ambil daripada awak.saya ambil yang haq semata-mata tiada yang lain dulu kini dan selamanya

  ReplyDelete
 22. Sekarang saya pulangkan apa sahaja yang saya ambil daripada awak dan kepunyaan awak yang ada pada diri saya.apa sahaja yang saya ambil daripada awak.saya ambil yang haq semata-mata tiada yang lain dulu kini dan selamanya

  ReplyDelete

 • RSS
 • Email
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube
 • Habbo
 • Blog Rasmi